Albsig shoqeri sigurimesh

Siguracion Kasko apo Full Kasko: Cilin të zgjedhim?

 • Home
 • Siguracion Kasko apo Full Kasko: Cilin të zgjedhim?
Siguracion Kasko apo Full Kasko: Cilin të zgjedhim?

Sigurimi i makinës është i rëndësishëm për t’ju mbrojtur nga dëmtimet apo askidentet e papritura .

Ekzistojnë dy lloje të sigurimit të makinave në Shqipëri: sigurimi i detyrueshëm dhe sigurimi vullnetar. Siguracioni i detyrueshëm në shqipëri është siguracion TPL. Ky lloj siguracioni nuk i mbulon të gjitha dëmet e shkaktuara në një aksident por demet qe i siguruari i shkakton paleve te treta. Dëmshpërblimi i jepet pronarit të mjetit të dëmtuar, jo shkaktarit të aksidentit. Për të patur një mbulim më të gjerë dhe të sigurt se të gjitha palët do të dëmshpërblehen bëhet edhe sigurimi vullnetar. Ky lloj sigurimi quhet KASKO dhe në varësi të mbulimit që përzgjidhni mund të jetë edhe FULL KASKO.

Cili është siguracioni i duhur për ju? Siguracion Kasko apo full Kasko?

 

Si fillim le të ndalemi pak se çfarë rreziqesh mbulon secili prej këtyre siguracioneve:

Siguracion Kasko rreziqet e mbuluara:

 1. Dëmtimet aksidentale
 2. Thyerja e xhamave
 3. Zjarr, rrufeja, eksplozioni
 4. Katastrofa natyrore
 5. Demtim ne parkim pa autor

 

Siguracion Full Kasko rreziqet e mbuluara:

 1. Dëmtimet aksidentale
 2. Thyerja e xhamave
 3. Zjarr, rrufeja, eksplozioni
 4. Katastrofa natyrore
 5. Demtim ne parkim pa autor
 6. Vjedhje e plotë
 7. Vjedhja e pjesshme (aksesoret perjashtuar pasqyra, goma & disqe)
 8. Sigurimi jashtë Shqipërisë
 9. Aktet keqdashese
 10. Shërbim karrotreci
 11. Sherbim GPS

 

Përvecse të njiheni me rreziqet që mbulon secili prej këtyre siguracioneve, që të bëni zgjedhjen e duhur dhe të mos paguani për mbulim që nuk do t´ju nevojitet duhet të këni parasysh se:

Siguracioni Kasko aplikohet vetëm për automjetet brenda 10 vjeçarit të fundit dhe vlera e tregut të makinës duhet të jetë më e madhe ose e barabartë me 5,000 euro.

Në siguracionin Full Kasko mund të mos përfshini sigurimin jashtë shtetit nëse nuk po planifikoni të udhëtoni jashtë shtetit në atë vit.

Përara se të vendosni ne ju sygjerojmë të konsultoheni me një prej agjetëve të Albsig. Ju do të diskutoni cfarë është më e përshtatshme për rastin tuaj që të mund të merni një siguracion të personalizuar për ju.

 

Siguracion Kasko apo Full kasko ju mbetet juve të vendosni sa doni të mbuloheni dhe sa doni të shpenzoni për sigurimin e mjetit tuaj. Më shumë informacion mund të lexoni edhe në artikull.

Open chat
Na Kontaktoni
Mirë se vini në ALBSIG
Përshendetje !
Si mund t'ju ndihmojmë ?

Blini sigurimin TPL Online:
💳 BLI TPL Online
Blini sigurimin Shendeti ne Udhetim Online:
💳 BLI SHU Online