Albsig shoqeri sigurimesh

Britania ndalon kompanitë ruse në industrinë e aviacionit ose hapësirës që të marrin mbulim të ri/sigurimit nga ofruesit me bazë në Mbretërinë e Bashkuar

  • Home
  • Britania ndalon kompanitë ruse në industrinë e aviacionit ose hapësirës që të marrin mbulim të ri/sigurimit nga ofruesit me bazë në Mbretërinë e Bashkuar
Britania ndalon kompanitë ruse në industrinë e aviacionit ose hapësirës që të marrin mbulim të ri/sigurimit nga ofruesit me bazë në Mbretërinë e Bashkuar

Burimi: Xprimm.com

Sipas një njoftimi të publikuar në Xprimm.com, Britania ndalon kompanitë multibilonere ruse nga tregu i sigurimit të aviacionit dhe hapësirës në Londër, qendra më e madhe tregtare dhe e specializuar e sigurimit në botë, tha ministria britanike e financave, cituar nga Reuters.

Kompanitë ruse në industrinë e aviacionit ose hapësirës do të bllokohen nga qasja në shërbimet e sigurimit ose risigurimit me bazë në Britani, drejtpërdrejt ose tërthorazi, tha ministria.

Gjithashtu, sipas Departamentit  të thesarit, qeveria e Mbretërisë së Bashkuar do të sjellë një legjislacion për të ndaluar ofruesit e sigurimeve dhe risigurimeve me bazë në Mbretërinë e Bashkuar të ndërmarrin transaksione financiare të lidhura me një njësi ekonomike ruse ose për përdorim në Rusi. Detaje të mëtejshme të legjislacionit do të jenë të disponueshme në momentin e duhur.

Lëvizja për sigurimin e aviacionit do t’i lërë linjat ajrore ruse tregtare në nevojë për sigurim në tregje të tjera. Duke pasur parasysh se risiguruesit perëndimorë hezitojnë të bëjnë biznes me partnerët rusë për shkak të regjimit të sanksioneve, ky ndalim i vendosur nga MB lë shumë pak mundësi, me shumë mundësi për risiguruesit aziatikë.

Ndalimi mund të çojë gjithashtu në një rritje të primeve të aviacionit për shkak të humbjes në sektorin e sigurimeve, tha një ekzekutiv i industrisë së aviacionit, i cituar sërish nga Reuters.

Lloyd’s of London së bashku me kompanitë e tjera që operojnë në Londër janë ofruesit kryesor të sigurimit dhe risigurimit të aviacionit, duke përfshirë edhe linjat ajrore ruse.

Open chat
Na Kontaktoni
Mirë se vini në ALBSIG
Përshendetje !
Si mund t'ju ndihmojmë ?

Blini sigurimin TPL Online:
💳 BLI TPL Online
Blini sigurimin Shendeti ne Udhetim Online:
💳 BLI SHU Online