Albsig shoqeri sigurimesh

Tërmet në Greqi, lëkundjet ndihen dhe në Shqipëri e Shkup. Ja pse duhet sigurimi i pronës nga tërmeti.

  • Home
  • Tërmet në Greqi, lëkundjet ndihen dhe në Shqipëri e Shkup. Ja pse duhet sigurimi i pronës nga tërmeti.
Tërmet në Greqi, lëkundjet ndihen dhe në Shqipëri e Shkup. Ja pse duhet sigurimi i pronës nga tërmeti.

Një tërmet me magnitudë 3.6 ka ndodhur pak pas orës 1:30 të mëngjesit të së hënës në Greqi, ndërsa raportohet se lëkundjet janë ndjerë si në Shqipëri ashtu edhe në Shkup.

Sa herë dëgjomë për tërmet mendja na shkon tek Sigurimi i Pronës nga Tërmeti.

Nga tërmeti i 26 Nëntorit 2019, vetëm 2.5 përqind e banesave ishin të siguruar nga dëmet që shkaktojnë tërmetet. Ky tërmet nxorri në pah mjaft problematika që lidhen me sigurimin e banesave dhe bizneseve.

Harta sizmike e publikuar nga Komisioni Sizmologjik Europian (ESC)

Hartës sizmike të publikuar nga Komisioni Sizmologjik Europian (ESC)

Si funksionon sigurimi nga tërmetet?

Sigurimi nga tërmetet mund të blihet si një politikë shtesë për sigurimin e pronës ose biznesit.

Ky sigurim është një kontratë ligjore me pale ku kompania e sigurimit Albsig ose Siguruesi e cila merr përsipër dëmshpërblimin e palës tjetër që quhet pala e Siguruar:

  1. në masën e shumës së siguruar, e cila mund të jetë e formës rikthim i objektit të siguruar në gjendjen para ndodhjes së tërmetit, ose
  2. në formë monetare, sipas nivelit të vlerësimit të dëmit nga ekspertët e licencuar.

Vetëm në kushtet kur pala e siguruar ka paguar primin e sigurimit që ka rënë dakord me fimosjen e kontratës.

 

A ia vlen sigurimi i tërmetit?

Sipas Autoriteti të Mbikëqyrjes Financiare raportohen në shkallë vendi, për vitin 2022, rreth 54.054 polica sigurimi, duke treguar që vetëm afërsisht 5% e banesave kanë një sigurim prone.

Tërmetet mund të godasin papritur dhe të shkaktojnë dëme të mëdha. Njerëzit në 42 shtete janë në rrezik të një tërmeti, sipas Institutit të Informacionit të Sigurimeve.

Me rënien e tërmetit nuk shkunden vetëm themelet e shtëpisë por edhe financat tuaj.

Prandaj sigurimi pronës dhe biznesit nga tërmeti është një domosdoshmëri për një vazhdimësi të sigurtë financiare.

 

Si mund ta blini sigurimin nga tërmeti?

Ka dy mënyra se si mund të blini sigurimin e pronës.

Mënyra e parë “tradicionale” është nëpërmjet një agjenti sigurimi. Mjafton të paraqiteni pranë çdo dege Albsig në qytetitn ku banoni dhe të prisni sigurimin e pronës ose biznesit nga tëmeti.

Ju mund të gjeni agjentin tuaj në faqen zyrtare te Albsig tek kontaktet.

Mënyra e dytë “ONLINE” ku nëpërmjet platformës Albsig BLI OBLINE ju mund të porositni sigurimin tuaj:

 

  1. Sigurimin e Pronës
  2. Sigurimin e Biznesit

 

Sa kushton sigurimi nga tërmeti?

Sigurimi i pronës apo biznesit kushton realisht shumë pak në krahasim me barrën finaciare që mund t’ju bier nëse nuk jeni i siguruar.

Nëse t’u desh një jetë për ta krijuar, të duhen vetëm 10 minuta për ta siguruar.

Open WhatsApp
Na kontaktoni !
Mirë se vini në ALBIG !
Përshendetje !
Si mund t'ju ndihmojmë ?