Albsig shoqeri sigurimesh

Si i përballon sistemi i Kartonit Jeshil sfidat e ngritura nga lufta në Ukrainë?

  • Home
  • Si i përballon sistemi i Kartonit Jeshil sfidat e ngritura nga lufta në Ukrainë?
Si i përballon sistemi i Kartonit Jeshil sfidat e ngritura nga lufta në Ukrainë?

Burimi: Xprimm
sistemi i Kartonit Jeshil
Të gjithë jemi përballur me situatën tragjike dhe unike të krijuar nga lufta e nisur nga Federata Ruse në Ukrainë: tani kemi një byro anëtare në CoB, ku e dimë se kolegët tanë janë në vështirësi të madhe, dhe megjithatë ata vërtet ia dolën ta mbanin sistemin në funksion ”, tha Sandra Schwarz, Presidente e CoB, në një ekskluzive, shiko këtu.
“Kjo është diçka që është kaq fantastike dhe pothuajse e pabesueshme, por po, është e vërtetë – bashkëpunimi me byronë ukrainase në të gjitha këto rrethana është ende i mundur pavarësisht realitetit dramatik,” theksoi ajo.
Lufta në Ukrainë ka ngritur një fluks masiv dhe dramatik të refugjatëve që largohen nga Ukraina, shumë prej të cilëve udhëtojnë me makinë. Kështu, përveç kontributit në përpjekjen e përgjithshme të solidaritetit për t’i ndihmuar ata të përballen me tragjedinë e luftës dhe të strehimit, siguruesit evropianë duhet të merren edhe me një çështje teknike shumë konkrete, të aksidenteve automobilistike që përfshijnë makina me targa ukrainase, të cilat, në kontekstin e emergjencës, kanë hyrë në shumë vende evropiane pa sigurimin e duhur MTPL. Cilat janë sfidat, si e ruan veprimtarinë Byroja e Sigurimeve të Motorëve të Ukrainës pavarësisht situatës së luftës, si funksionon bashkëpunimi me byronë ruse në kushtet aktuale dhe cilat janë perspektivat. Këto janë nga pyetjet që iu përgjigj Sandra Schwarz, Presidente e CoB. sistemi i Kartonit Jeshil
Në pyetjen në lidhje me numrin e parashikuar të makinave ukrainase që janë tani në rrugët evropiane, Sandra Schwarz shpjegoi se megjithëse CoB ka mbajtur një kontakt të përhershëm me autoritetet e vendeve që kanë një kufi të drejtpërdrejtë me Ukrainën, ndërsa numri i përgjithshëm i refugjatëve dihet, ka informacione shumë të pakta për numrin e makinave me targa ukrainase që janë larguar nga vendi. “Ne do të thonim se ka shumë të ngjarë që numri është shumë më tepër se 20,000 dhe ka shumë të ngjarë që për momentin është më pak se 200,000, por mund të jetë me të vërtetë çdo numër midis këtyre kufijve. Si i tillë, ndërkohë që nuk kemi një shifër totale, mund të themi patjetër se kemi një numër të madh automjetesh ukrainase që kalojnë tani jo vetëm në vendet kufitare, por edhe që udhëtojnë nëpër Evropë për në vende të tjera ku njerëzit mund të gjejnë strehim. Shumë prej tyre janë të pasiguruar.”
Kjo është një situatë jashtë kuadrit ligjor, por përgjithësisht u pranua për shkak të emergjencës humanitare, pasi kontrolli për sigurimin e duhur u bë shumë më pak i rëndësishëm sesa dhënia e aksesit në strehimore në kohën më të shkurtër të mundshme. Megjithatë, kërkohet një zgjidhje. “Zgjidhja e sulmit është sigurisht politika e sigurimit frontal, por nuk përputhet me situatën aktuale,” shpjegoi Schwarz duke shtuar se ka disa iniciativa lokale për ofrimin e një forme sigurimi falas ose shumë të lirë ose mbulimin e dëmeve shkaktuar nga makinat e pasiguruara ukrainase. Megjithatë, tashmë kanë filluar diskutimet nëse nuk duhet të ketë së paku një zgjidhje në mbarë Evropën dhe si duhet të duket ajo”, tha ajo duke shpjeguar se për këtë çështje CoB është në kontakt të ngushtë me Insurance Europe, Federatën e Siguruesve Evropianë, duke punuar së bashku për të identifikuar një zgjidhje të duhur. Për momentin, për sa kohë që byroja e mjeteve motorrike ukrainas mbetet aktive, drejtuesit e automjeteve ukrainas mund të vazhdojnë të kontaktojnë online me siguruesit e tyre në Ukrainë për tu rinovuar politikat e kartonit jeshil të skaduar ose për të marrë të reja në formatin dixhital. Veçanërisht për rastin e tyre, dokumenti do të pranohet edhe në format dixhital, si një shmangie nga rekomandimi i UNECE, ende në fuqi, sipas të cilit një karton jeshil është vetëm një certifikatë dhe dokument i vlefshëm nëse e keni të printuar.

Së fundi, lufta në Ukrainë ka një ndikim të rëndësishëm edhe në bashkëpunimin me byronë ruse të sigurimeve motorike. “Pyetja e parë është se si dhe në cilat mënyra është ende e mundur, edhe nën regjimin e sanksionuar në fuqi, të sigurohet që byroja ruse mund të përmbushë detyrimin e saj si anëtare në Këshillin e Byrosë. Sigurisht, shumica nga këto pyetje për momentin janë të lidhura me aspektet financiare, transfertat e parave etj. Megjithatë, kjo nuk është e vetmja pyetje, ne si sistem duhet të vendosim nëse është e mundur apo jo për arsye reputacioni të kemi një byro anëtare të vendosur në Federatën Ruse. Sipas rregullave të sistemit, arsyeja e vetme për të pezulluar anëtarësimin e një byroje të caktuar është se kjo është në kundërshtim me rregullat tona, kështu që para së gjithash duhet të analizojmë nëse është kështu apo jo. ”
sistemi i Kartonit Jeshil
Shikoni intervistën e plotë video në kanalin XPRIMM në YouTube

BURIMI: https://www.xprimm.com/

Open WhatsApp
Na kontaktoni !
Mirë se vini në ALBIG !
Përshendetje !
Si mund t'ju ndihmojmë ?