Albsig shoqeri sigurimesh

Reshjet e shiut përmbytin Serbinë, makinat “notojnë” në ujë. Ja pse duhe të sigurohemi nga katastrofat natyrore?

  • Home
  • Reshjet e shiut përmbytin Serbinë, makinat “notojnë” në ujë. Ja pse duhe të sigurohemi nga katastrofat natyrore?
Reshjet e shiut përmbytin Serbinë, makinat “notojnë” në ujë. Ja pse duhe të sigurohemi nga katastrofat natyrore?

Gjendja e jashtëzakonshme është vendosur në 26 qytete të Serbisë për shkak të reshjeve të dendura, ndërsa 62 persona janë evakuuar.

Sipas Indeksit të Riskut Botëror, Shqipëria del si vendi me riskun më të lartë nga katastrofat natyrore në mbarë Europën.

Fatkeqësitë natyrore mund të ndodhin në çdo kohë, duke shkaktuar dëme të mëdha në sendet tuaja pikërisht atëherë kur nuk e prisni.

Ashtu si prona jonë, edhe automjetet tona mund të dëmtohen rëndë, madje edhe mund të shkatërrohen fare, në fatkeqësi natyrore. Prandaj, këshillohet të ndërmerrni hapa paraprakisht për sigurimin e banesës dhe makinës suaj, në mënyrë që të mos keni nevojë të paguani për dëmet nga xhepi.

Sigurimi ndaj fatkeqësive natyrore është i rëndësishëm për disa arsye:

Mbrojtja financiare: Fatkeqësitë natyrore mund të shkaktojnë dëme të konsiderueshme në pronën, sendet dhe asetet tuaja. Mbulimi i sigurimit mund të ndihmojë në zbutjen e ndikimit financiar duke siguruar fonde për riparimin ose zëvendësimin e sendeve të dëmtuara ose të shkatërruara. Kjo mund t’ju ndihmojë të rikuperoni më shpejt dhe të zvogëloni barrën mbi financat tuaja.

Rindërtimi dhe rikuperimi: Fatkeqësitë natyrore shpesh mund të çojnë në dëmtime të mëdha në shtëpi, biznese dhe infrastrukturë. Sigurimi mund të ndihmojë në mbulimin e kostove të rindërtimit dhe riparimeve, duke ju lejuar të rivendosni pronën tuaj dhe të ktheheni në jetën normale më shpejt. Pa sigurim, barra financiare e rindërtimit mund të jetë dërrmuese.

Qetësia e mendjes: Duke ditur se keni mbulim sigurimi për fatkeqësitë natyrore, ky fakt ju ofron paqe mendore. Gjithashtu ofron siguri se nëse ju goditeni nga një fatkeqësi, ju do të keni mbështetjen e nevojshme për të rikuperuar dhe rindërtuar. Kjo mund të lehtësojë stresin dhe ankthin e lidhur me humbjet dhe pasiguritë e mundshme.

Mbulimi gjithëpërfshirës: Sigurimi i fatkeqësive natyrore shpesh përfshin mbulimin për një gamë të gjerë rreziqesh, duke përfshirë uraganet, tërmetet, përmbytjet, zjarret dhe më shumë. Duke pasur një politikë gjithëpërfshirëse, ju mund të mbroni veten kundër llojeve të shumta të fatkeqësive, duke siguruar që jeni të përgatitur për skenarë të ndryshëm.

Kërkesat e detyrueshme: Në disa zona, disa lloje të sigurimit të fatkeqësive natyrore mund të kërkohen nga ligji ose huadhënësit. Për shembull, nëse jetoni në një zonë të prirur ndaj përmbytjeve, huadhënësi juaj i hipotekave mund t’ju kërkojë të keni sigurim nga përmbytjet. Është e rëndësishme të kuptoni kërkesat specifike të sigurimit për vendndodhjen dhe pronën tuaj në përputhje me çdo detyrim ligjor.

Qëndrueshmëria e komunitetit: Mbulimi i gjerë i sigurimit kundër fatkeqësive natyrore mund të kontribuojë në qëndrueshmërinë e komunitetit. Kur individët dhe bizneset kanë mbulim adekuat, ata janë më të pajisur për të rikuperuar dhe rindërtuar pas një fatkeqësie. Kjo mund të ndihmojë komunitetet të kthehen më shpejt dhe të minimizojnë ndikimin afatgjatë të fatkeqësive natyrore.

Është e rëndësishme të rishikoni me kujdes politikat e sigurimit, të kuptoni kufijtë e mbulimit, zbritjet dhe përjashtimet specifike për fatkeqësitë natyrore dhe të zgjidhni një politikë që i përshtatet nevojave tuaja dhe profilit të rrezikut. Konsultohuni me profesionistët e sigurimeve në Albsig për t’u siguruar që keni mbulimin e duhur për rreziqet e mundshme të fatkeqësive natyrore në zonën tuaj.

 

86% e territorit të Shqipërisë është e prirur ndaj fatkeqësive natyrore.

 

Me rritjen e fatkeqësive natyrore, është një ide e mirë për të marr një policë sigurimi. Më pak shpenzime për të shmangur një pengesë të madhe financiare në të ardhmen.

 

Bli online sigurimin e pronës këtu.

 

Cili sigurim mbron automjetin tuaj nga fatkeqësitë natyrore?

 

KASKO, mund ta siguroni automjetin tuaj nga çdo fatkeqësi e paparashikuar.

Nëse keni lidhur kontratë mbi sigurimin KASKO, Albsig ju garanton kompensimin e dëmit material të shkaktuar në automjetin tuaj në rastin e fatkeqësive natyrore.

 

Bli online sigurimin e makinës KASKO këtu.

Open WhatsApp
Na kontaktoni !
Mirë se vini në ALBIG !
Përshendetje !
Si mund t'ju ndihmojmë ?