Albsig shoqeri sigurimesh

Lufta në Ukrainë ul pritjet e rritjes së siguruesve gjermanë për vitin 2022

  • Home
  • Lufta në Ukrainë ul pritjet e rritjes së siguruesve gjermanë për vitin 2022
Lufta në Ukrainë ul pritjet e rritjes së siguruesve gjermanë për vitin 2022

Burimi: XPRIMMA.COM

sigurimi i jetësSipas një njoftimi të publikuar në Xprimm.com, siguruesit gjermanë presin një rritje prej 2.5% të Primeve të Shkruara Bruto në vitin 2022, deklaroi Drejtori i Përgjithshëm i GDV Joerg ASMUSSEN, duke theksuar se përmbushja e kësaj pritshmërie varet kryesisht nga zhvillimet e mëtejshme të luftës në Ukrainë. Nëse lufta përshkallëzohet më tej, rritja ka të ngjarë të jetë më e dobët.

 

Pritjet e Shoqatës Gjermane të Siguruesve për vitin 2022 ishin më të mira përpara fillimit të luftës në Ukrainë në fund të shkurtit: 3% për të gjithë sektorin dhe deri në 2% sigurimi i jetës, duke reflektuar një përpjekje të fortë rikuperimi. Në vitin 2021, siguruesit gjermanë publikuan një rritje të primit prej 1.4%, në 225 miliardë euro në të gjitha linjat. Megjithatë, duke pasur parasysh ndikimin ekonomik të luftës, parashikimi i vitit 2022 u ul në 2.5% rritje të përgjithshme dhe më pak se 1% për sektorin e sigurimeve të jetës.

 

Një nga efektet kryesore të situatës së luftës është dobësimi i fuqisë blerëse të familjeve, i rënduar nga çmimet shumë më të larta të energjisë, rritja e pasigurisë etj. “Rregulli i përgjithshëm është që vendimet për sigurimin dhe sigurimin afatgjatë priren të shtyhen në kohë krize,” tha ASMUSSEN, cituar nga faqja e internetit e GDV. “Ne tashmë ishim në gjendje ta vëzhgonim këtë fenomen pas shpërthimit të pandemisë së koronavirusit.

Sa i përket efekteve të drejtpërdrejta të luftës së Ukrainës në industrinë gjermane të sigurimeve, shoqata i vlerëson si të vogla, siç tregon publikimi në botimi aktual “Fokus Markt”. Aktualisht, ato janë të kufizuara veçanërisht në sigurimin e transportit dhe kredisë. Në disa raste, këtu zbatoheshin edhe përjashtimet e luftës. Pasojë e luftës janë është gjithashtu dhe sulmet kibernetike të cilat janë gjithashtu një rrezik në rritje, “të cilat mund të çojnë në pretendime shtesë për kompanitë e siguruara në Gjermani”. Megjithatë, deri më tani nuk është shënuar ndonjë dëm i shtuar në fushën e sigurimeve kibernetike. sigurimi i jetës

 

 

Open WhatsApp
Na kontaktoni !
Mirë se vini në ALBIG !
Përshendetje !
Si mund t'ju ndihmojmë ?