Albsig shoqeri sigurimesh

Dita Botërore e Shëndetit – 7 Prill 2022 “Planeti ynë, shëndeti ynë”

  • Home
  • Dita Botërore e Shëndetit – 7 Prill 2022 “Planeti ynë, shëndeti ynë”
Dita Botërore e Shëndetit – 7 Prill 2022 “Planeti ynë, shëndeti ynë”

Burimi: Paho.org

Dita Botërore e Shëndetit festohet çdo vit më 7 Prill për të përkujtuar përvjetorin e themelimit të Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH) në vitin 1948.

Çdo vit për këtë datë, zgjidhet një temë që nxjerr në pah një fushë me prioritet shqetësim për OBSH-në. Përballë pandemisë aktuale, një planeti të ndotur dhe rritjes të vazhdueshme të përhapjes së sëmundjeve, tema e Ditës Botërore të Shëndetit për vitin 2022 është Planeti ynë, Shëndeti ynë. Kjo thirrje nga PAHO, OBSH dhe partnerët, paraqet një mundësi unike për një rikuperim të gjelbër dhe të shëndetshëm nga pandemia COVID-19, që vendos shëndetin e individëve dhe planetit në qendër të veprimeve dhe nxit një lëvizje për të krijuar shoqëri të fokusuara. mbi mirëqenien.

 

Në dekadat e fundit, përmirësimet në shërbimet shëndetësore, mbrojtjen e mjedisit, zhvillimin ekonomik dhe faktorë të tjerë kanë çuar në përmirësime në shëndetin e njerëzve në të gjithë Rajonet Amerikane. Megjithatë, rreth një milion vdekje të parakohshme në vit i atribuohen rreziqeve mjedisore të njohura të shmangshme.

 

Ndotja e ajrit, uji i kontaminuar, kanalizimet joadekuate duke përfshirë menaxhimin e mbetjeve të ngurta, rreziqet që lidhen me disa kimikate të rrezikshme dhe ndikimet negative të ndryshimeve klimatike janë kërcënimet më urgjente mjedisore të shëndetit publik në Rajon. Këto kërcënime për shëndetin publik janë të komplikuara nga praktikat e dobëta të qeverisjes dhe pabarazitë e mundshme në shëndetësi, si dhe nga lidershipi, ekspertiza dhe burimet e kufizuara në sektorin e shëndetësisë.

 

Megjithatë, kjo temë e Planetit Tonë, Shëndeti ynë duhet të jetë një kujtesë e fuqishme për ne se zgjidhja e shumë prej këtyre çështjeve është përtej kompetencës ekskluzive të sektorit shëndetësor dhe, si pasojë, një përgjigje efektive do të kërkohej nga e gjithë qeveria si dhe qasjet e të gjithë shoqërisë.

 

Bashkohuni me ne në përkujtimin e Ditës Botërore të Shëndetit. Ne do të prezantojmë vizionin e Rajonit së bashku me histori frymëzuese nga vendet e Amerikës rreth veprimeve që ata po ndërmarrin për të ndërtuar një botë me ajër të pastër, ujë të sigurt dhe kanalizime, ku ushqimi i shëndetshëm është i disponueshëm për të gjithë, qytetet janë të jetueshme, ekonomitë janë rezistente ndaj klimës dhe të fokusuara në shëndetin dhe mirëqenien. Për më tepër, ata po kontribuojnë në një botë ku të gjithë njerëzit, përfshirë ata që jetojnë në situata të cenueshmërisë, mund të jetojnë më gjatë, më të lumtur dhe të lulëzojnë.

 

Për më shumë klikoni këtu.

Open WhatsApp
Na kontaktoni !
Mirë se vini në ALBIG !
Përshendetje !
Si mund t'ju ndihmojmë ?