Albsig shoqeri sigurimesh

Apple do të lançojë Sigurimet Shëndetësore në vitin 2024, sipas analistit Ben Wood

  • Home
  • Apple do të lançojë Sigurimet Shëndetësore në vitin 2024, sipas analistit Ben Wood
Apple do të lançojë Sigurimet Shëndetësore në vitin 2024, sipas analistit Ben Wood

Apple do të lançojë Sigurimet Shëndetësore në vitin 2024, sipas analistit Ben Wood

Apple do të fillojë të ofrojë sigurime shëndetësore në vitin 2024, teksa duket të bazohet në të dhënat shëndetësore që ka marrë nga Apple Watch, ka parashikuar një analist.

CCS Insight beson se Apple do të ndërmarrë hapat e parë paraprakisht në tregun e sigurimeve shëndetësore në SHBA në partneritet me një sigurues të madh, duke përdorur të dhënat shëndetësore që tashmë po mbledh për t’i dhënë asaj një avantazh konkurrues ndaj rivalëve.

Apple tashmë mbledh të dhëna si presioni i gjakut, nivelet e oksigjenit në gjak, leximet e EKG-së dhe temperaturën e trupit nga Ora, si dhe ndihmon njerëzit të rregullojnë mjekimin e tyre. Me pajisjet shoqëruese, Ora dhe iPhone mund të përdoren gjithashtu për të monitoruar kushte të tilla si diabeti.

Analistët besojnë se aksesi në të dhëna të tilla të pasura do t’i japë kompanisë një fillim në tregun e sigurimeve dhe do ta lejojë atë të ulë kostot për konsumatorët.

“Ata janë në një pozicion kaq të fortë për ta bërë këtë,” tha Ben Wood, analist kryesor në CCS Insight. “Ata kanë një mori të dhënash të shëndetit personal përmes Apple Watch. Nëse ata bashkojnë disa nga pikat së bashku, ata mund të bëhen një lojtar shumë konkurrues i sigurimeve shëndetësore dhe kjo potencialisht do të ketë mjaft ndikim në strukturën e tregut të kujdesit shëndetësor në SHBA.

Apple Watch apo kali i Trojës?

Një veprim i tillë do të ngrejë pikëpyetje nëse Apple lançoi Orën me qëllimin afatgjatë për të hyrë në tregun fitimprurës të sigurimeve shëndetësore. Wood nuk beson se Ora u lançua me këtë ambicie në mendje, por Apple tani e sheh atë si një mjet për të përmirësuar bizneset e shërbimeve të saj.

Wood tha se Apple Watch e filloi jetën si një aksesor i modës, por se “Tim Cook e ktheu orën në hapësirën e shëndetit dhe fitnesit dhe ata goditën një zonë që sapo bëri jehonë me konsumatorët”.

“Unë nuk mendoj se ishte një Kali i Trojës për t’u futur në këtë, thjesht mendoj se ishte një evolucion natyror. Krejt papritur, ata shikojnë të dhënat që kanë dhe thonë “a duhet të shkojmë në industrinë e kujdesit shëndetësor?”.

“Kujdesi shëndetësor ka një ndikim të thellë shoqërore që Apple do të donte ta rregullonte,” shtoi Wood.

Lulëzon biznesi i shërbimeve

Një zhvendosje në sigurimin shëndetësor do t’i shtonte gjithashtu një shtysë të mëtejshme biznesit tashmë të lulëzuar të shërbimeve të Apple. Shërbimet tashmë po gjenerojnë rreth 20 miliardë dollarë në tremujor dhe CCS Insight beson se do të vazhdojë të rritet.

Analistët parashikojnë se deri në vitin 2030, një e treta e të ardhurave të Apple do të vijnë nga programet dhe shërbimet. Aktualisht përfaqëson pak më pak se një të katërtën e biznesit.

Burimi: Forbes

Open WhatsApp
Na kontaktoni !
Mirë se vini në ALBIG !
Përshendetje !
Si mund t'ju ndihmojmë ?