Albsig shoqeri sigurimesh

Sigurimi nga tërmeti: A ja vlen?

  • Home
  • Sigurimi nga tërmeti: A ja vlen?
Sigurimi nga tërmeti: A ja vlen?

Në një botë ku aktivitetet sizmike përbëjnë një kërcënim të vazhdueshëm për shtëpitë dhe komunitetet tona, çështja nëse sigurimi nga tërmetet është një investim i kujdesshëm duket i madh. Shqipëria, e vendosur brenda një rajoni të prirur ndaj tërmeteve, ka përjetuar pjesën e saj të ngjarjeve sizmike, duke nxitur individët dhe bizneset të mendojnë për domosdoshmërinë e mbrojtjes së pronave të tyre kundër fatkeqësive të tilla natyrore. Ndërsa pasiguritë për të ardhmen vazhdojnë, debati rreth sigurimit të tërmeteve intensifikohet – peshimi i kostove kundrejt përfitimeve të mundshme bëhet gjithnjë e më i rëndësishëm.

Kuptimi i rreziqeve

Shqipëria, e vendosur përgjatë vijave të thyerjes aktive, përballet me një rrezik të shtuar të tërmeteve. Lëkundjet shkatërruese që kanë tronditur infrastrukturën dhe mjetet e jetesës së vendit ndër vite shërbejnë si një kujtesë e fortë e forcës së paparashikueshme të natyrës. Nga shtëpitë e dëmtuara deri te infrastruktura e shkatërruar, pasojat e një tërmeti mund të lënë një gjurmë shkatërrimi, duke çuar në barra financiare që mund të duhen vite për t’u kapërcyer.

Roli i Sigurimit të Tërmeteve

sigurimi nga termetiSigurimi ndaj tërmeteve shërben si një rrjet sigurie financiare në vazhdën e trazirave sizmike. Ndryshe nga sigurimi standard i pronarëve të shtëpive, i cili zakonisht përjashton dëmet e lidhura me tërmetet, ky mbulim i specializuar ndërhyn për të lehtësuar ndikimin financiar të dëmtimit strukturor, humbjes së pronës dhe shpenzimeve të lidhura që rezultojnë nga tërmetet.

Faktorët për t’u marrë parasysh

Disa faktorë duhet të ndikojnë në procesin e vendimmarrjes kur mendohet për sigurimin e tërmeteve:

Vlera e pronës dhe ndërtimi: Vlera e pronës dhe materialeve të saj ndërtimore mund të ndikojë në koston e mundshme të dëmtimit të tërmetit dhe, më pas, në primet e sigurimit.

Kapaciteti financiar: Vlerësimi i aftësisë së dikujt për të mbuluar kostot e riparimit ose rindërtimit pa ndihmën e sigurimit është thelbësor. Sigurimi ndaj tërmeteve siguron një tampon financiar gjatë kohërave të provës.

Vendimi për të marrë sigurimin ndaj tërmeteve është në fund të fundit një vendim personal. Ndërsa disa mund ta perceptojnë atë si një shpenzim shtesë, të tjerë e shohin atë si një mburojë jetike kundër ngjarjeve katastrofike të paparashikuara. Historia sizmike e Shqipërisë dhe rreziqet e qenësishme që lidhen me jetesën në zonat e rrezikuara nga tërmeti nënvizojnë rëndësinë e konsiderimit të sigurimit nga tërmeti si një masë mbrojtëse.

Ndërsa individët dhe komunitetet lundrojnë në pasiguritë e shkaktuara nga fatkeqësitë natyrore, vlera e përgatitjes dhe elasticitetit nuk mund të mbivlerësohet. Prioritizimi i masave të sigurisë dhe të kuptuarit e rreziqeve mbeten parësore në mbrojtjen e jetëve.

ALBSIG dëmshpërblen në kohë rekord

Hotel Ujvara, është një ndër bizneset që është siguruar në Albsig. Pronari i Hotel Ujvarës z. Artan Xhihani në një rrëfim të sinqertë tregon me shumë detaje lidhjen e tij me Albsig, dhe rëndësinë që ka sigurimi i një biznesi. Historiku i dëmeve me Albsig për z. Xhihani ka filluar që në kohën e tërmetit, deri para një muaji që është mbyllur me përvojën e fundit. Ai thekson se Albsig-un e ka përzgjedhur me vullnet të plotë, i pa influencuar nga njeri, por vetëm i bindur nga shembulli që kjo e fundit ka dhënë në punën dhe mbështetjen ndaj klientëve në rast dëmi. 

“Përvoja e parë e dëmshpërblimeve me Albsig ka nisur me tërmetin e vitit 2019. Ajo ishte përvoja e parë e cila u nis dhe u mbyll me shumë sukses kundrejt të dy palëve. Isha tejet i befasuar me suportin që më ka dhënë kjo kompani. Edhe pse pash në sytë e shumë pronarëve të bizneseve frikë dhe dështim, në sytë e mi kjo ndjesi nuk ekzistonte. Të kesh suport një kompani si Albsig, biznesi është edhe më i sigurt.” 

Kështu nis të tregoj përvojën e tij të parë më dëmet në Albsig z. Xhihani. 

ALBSIG është i përkushtuar të ofrojë zgjidhje sigurimesh të përshtatura për nevojat e shqiptarëve. Duke ofruar mundësi mbulimi gjithëpërfshirëse për të mbrojtur shtëpitë, bizneset dhe komunitetet. Ne synojmë të ndihmojmë individët dhe bizneset në zbutjen e rreziqeve dhe përgatitjen për ngjarje të paparashikuara.

Ndërsa rreziqet sizmike vazhdojnë, pyetja mbetet: A ia vlen sigurimi nga tërmetet? Përgjigja mund të ndryshojë, por rëndësia e vendimmarrjes së informuar dhe gatishmërisë përballë pasigurisë nuk mund të mbivlerësohet.

Për më shumë informacion mbi sigurimin ndaj tërmeteve dhe mundësitë e përshtatura, lexoni Sigurimi nga zjarri dhe rreziqet shtese.

Open WhatsApp
Na kontaktoni !
Mirë se vini në ALBIG !
Përshendetje !
Si mund t'ju ndihmojmë ?